općina trnovec bartolovečki

U Općini Trnovec Bartolovečki odana počast žrtvama Vukovara i Škabrnje

Objavljeno: 18.11.2022. 17:56

Zadnja izmjena: 18.11.2022. 17:56

Predstavnici trnovečke Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata te predstavnici Općine Trnovec Bartolovečki odali su počast poginulim braniteljima Želimiru Šilecu i Ivanu Kurteku u Trnovcu u povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Tom prigodom načelnica Općine Trnovec Bartolovečki Verica Vitković naglasila je kako se Grada heroja trebamo sjećati češće, a ne samo 18. studenog. Dodala je kako se sloboda treba cijeniti, ali prolivena krv ne zaboraviti i kako je važno promicati istinu u Domovinskom ratu i stradavanjima u Vukovaru i Škabrnji.

- Danas obilježavamo povijesni dan za sve stanovnike Republike Hrvatske, dan u kojem moramo zastati na tren, pokloniti se i zahvaliti herojima kojima cijeli hrvatski narod duguje slobodu, demokraciju i život kakav danas poznajemo. Na nama je da to poštovanje ovom mjestu posebnog pijeteta odajemo svakodnevno misleći na sve nedužne žrtve, nestale i njihove obitelji. To neka nam bude vodič kako biti bolji u svemu što radimo - rekla je.

Komentari