općina trnovec bartolovečki

U Općini Trnovec Bartolovečki u planu izgradnja Dječjeg vrtića i Kulturnog centra

Objavljeno: 30.09.2022. 18:47

Zadnja izmjena: 30.09.2022. 18:47

Na sjednici Općinskog vijeća Općine Trnovec Bartolovečki održanoj u četvrtak donesen je niz odluka koje se tiču predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja te umirovljenika, osoba s invaliditetom i osoba sa slabijim socijalnim statusom.

Jedna od točaka o kojoj su vijećnici raspravljali bio je projekt Dječjeg vrtića Trnovec koji je prijavljen na Nacionalni program oporavka i otpornosti te projekt Kulturnog centra Trnovec.

Naime, vrtić je planiran kroz više modula i na energetski učinkovit način - sadržavat će fotonaponske ćelije i sunčeve kolektore, a moći će primiti 200-tinjak djece. U vrtiću je uz kuhinju, blagovaonicu i prostorije za djecu predviđena i multifunkcionalna dvorana za priredbe i stakleni atrij koji bi povezivao unutrašnji i vanjski dio samog objekta te parkiralište. U dvorištu će svoje mjesto naći pješčanici, tobogani i ostali sadržaji kao i natkrivena terasa.

- Kulturni centar za koji je dokumentacija spremna i čeka natječaj trebao bi služiti za potrebe udruga i mještane. Objekt bi trebao imati dvije dvorane, veću s 215 mjesta i vrhunskom akustikom, idealnu za glazbena događanje te manju s 80 mjesta koja bi služila za predavanja, izložbe i slično, te vanjsku natkrivenu pozornicu koja se proteže prema novom centralnom trgu u Trnovcu - naveli su iz Općine Trnovec Bartolovečki.

Komentari