OPĆINA TRNOVEC BARTOLOVEČKI

U Općini Trnovec Bartolovečki uskoro novi dječji vrtić i Kulturni centar

Objavljeno: 11.10.2022. 08:30

Zadnja izmjena: 11.10.2022. 08:30

Odmah po donošenju proračuna, vodstvo Općine Trnovec Bartolovečki krenulo je s prikupljanjem dokumentacije za provedbu projekata, a jedan od najvažnijih je izgradnja novog dječjeg vrtića.

Kako je pojasnila načelnica Verica Vitković, u prvih šest mjeseci realizacija projekata odnosila se samo na pripremu dokumentacije, a za jednu od najznačajnijih i najvećih investicija na području Općine Trnovec Bartolovečki u tijeku je prikupljanje dokumentacije potrebne za ishođenje građevinske dozvole. Kako je dodala, prema stručnom mišljenju, trenutni objekt ne zadovoljava standarde. Iz Općine očekuju da će zahtjev za izdavanje građevinske dozvole predati kroz nekoliko dana, a vrtić je prijavljen na natječaj Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

- Budući da se radi o drvenom montažnom objektu koji je star 47 godina, u njemu nemamo što adaptirati, a posljednjih 5 do 10 godina unutar objekta radili su se samo kozmetički popravci. Sama dogradnja vrtića nije izgledna jer ne znamo gdje bi svu našu djecu smjestili i naprosto smo prisiljeni ići u projekt izgradnje novog dječjeg vrtića. Želimo našoj djeci najbolje, da budu smješteni u objekt koji je primjeren današnjim standardima i koji zadovoljava sve uvjete - rekla je Vitković.

Novi Kulturni centar

Uz ovu vrijednu investiciju, mještani će uskoro dobiti dugoočekivani objekt - novi Kulturni centar. Naime, na području jedne od najvećih općina u Varaždinskoj županiji i naselja Trnovec, najvećeg u Općini trenutno se ne nalazi niti jedan objekt društvene namjene koji je, kako navode, Općini Trnovec Bartolovečki neophodan.

- Mi nemamo gdje održati bilo kakvu kulturnu manifestaciju ili društveni događaj. U razgovorima s ministrom i glavnim tajnikom Ministarstva regionalnog razvoja dobili smo informaciju da će natječaji za ovu vrstu objekata biti raspisani početkom iduće godine - kazala je Vitković te dodala kako Općina trenutno intenzivno radi na ishođenju dokumentacije kako bi bila spremna za prijavu na natječaj.

Komentari