općina bednja

U Općinu Bednja stiglo bespovratnih 30 tisuća eura za razvoj predškolske djelatnosti

Objavljeno: 19.04.2023. 08:36

Zadnja izmjena: 19.04.2023. 08:36

Središnji državni ured za demografiju i mlade Općini Bednja dodijelilo je gotovo 30 tisuća eura bespovratnih sredstava za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti.

Time će Općina, kako je najavio načelnik Damir Poljak, dodatno podići kvalitetu predškolskog odgoja i obrazovanja na svom području. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u utorak je uručen načelniku Poljaku. Nakon završetka prijeko potrebnog i dugoočekivanog projekta izgradnje Dječjeg vrtića "Zibeljko" vrijednog 7,8 milijuna kuna i popunjavanja njegovih kapaciteta, sada će, zahvaljujući bespovratnim sredstvima uvjeti u njemu biti još kvalitetniji.

- Zahvaljujem Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade na dodjeli maksimalnog iznosa bespovratnih sredstava i činjenici da je prepoznao važnost osiguravanja najkvalitetnijih mogućih uvjeta za djecu u ruralnim sredinama. Naime, poznato je da se ruralni krajevi, među kojima je i Bednja, suočavaju s depopulacijom i iseljavanjem stanovništva, a s obzirom da svim projektima i investicijama koje provodimo nastojimo promijeniti negativne trendove, prijavili smo se i na ovaj natječaj kako bismo uvjete u našem nedavno izgrađenom Dječjem vrtiću „Zibeljko” podigli na najvišu razinu - rekao je Poljak.

Komentari