općina martijanec

U Općinu Martijanec stiglo priznanje 'Centar izvrsnosti lokalne samouprave'

Objavljeno: 22.05.2023. 17:37

Zadnja izmjena: 22.05.2023. 19:18

U Općinu Martijanec ovih je dana stiglo veliko priznanje – Centar je izvrsnosti lokalne samouprave, čime je Martijanec među 20 općina u Hrvatskoj kojima su uručena priznanja za izvrsnost.

Projekt "Centra izvrsnosti lokalne samouprave" usredotočen je na prepoznavanje dobrih praksi u općinskim upravama, vrednujući stupanj ostvarene izvrsnosti, a provode ga Veleučilište Effectus, Veleučilište u Šibeniku i Novi Informator d.o.o. Nakon provedenog istraživanja izvrsnosti za transparentnost poslovanja, Općina Martijanec postala je jedna od 20 hrvatskih općina u koje je stigla pohvala izvrsnosti. Nju je u utorak u Zagrebu načelniku Branimiru Nađu uručio predstavnik Novog Informatora Aleksandar Đurđević.

- Izuzetno mi je drago što je transparentni i kvalitetan rad Općine Martijanec prepoznat i na nacionalnoj razini i nagrađen ovim velikim priznanjem. Ono je još veće budući da smo jedina općina u Varaždinskoj županiji kojoj je uručeno te jedna od tek 20 općina u cijeloj Hrvatskoj. Ovo je dokaz da Općina Martijanec zaista stoji na usluzi svojim mještanima, da je otvorena i transparentna i velika je potvrda našem radu – rekao je Nađ.

Inače, istraživanje je provedeno u svih 428 općina u Hrvatskoj. Za svaku općinu prikupljene su 33 informacije sa službene web stranice, a kriteriji za odabir najizvrsnijih bili su transparentnost ustroja, normativna transparentnost, transparentnost rada načelnika i općinskog vijeća, transparentnost proračuna i planskih aktivnosti te transparentnost upravljanja imovinom i rizicima, socijalnim i poticajnim mjerama i antikorupcijskim mjerama.

Komentari