lijepe vijesti

U Općinu Martijanec stiže više od 31 tisuće eura za sadnju 60 stabala

Objavljeno: 01.06.2024. 09:03

Zadnja izmjena: 01.06.2024. 09:03

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitosti raspisao je Javni poziv za neposredno sufinanciranje provedbe mjera prilagodbe klimatskim promjenama, u svrhu jačanja otpornosti urbanih sredina, a zahvaljujući kvalitetnoj i brzoj prijavi, Općini Martijanec odobreno je sufinanciranje projekta.

Naime, dodjeljuju se sredstva lokalnim i regionalnim samoupravama za sufinanciranje radova, opreme i usluga za provedbu mjera prilagodbe klimatskim promjenama i zaštite ozonskog sloja, a cilj je pridonijeti izgradnji zelene i klimatski neutralne Hrvatske. Među općinama koje su dobila sredstva je i Općina Martijanec kojoj je odobren iznos od 31.3 tisuća eura, odnosno 80 posto od ukupne vrijednosti projekta oko 3 tisuća eura s PDV-om. Radi se o sadnji stabala i ozelenjavanju na području općine.

Načelniku Branimiru Nađu ugovor o sufinanciranju uručen u Zagrebu.  Tim je povodom istaknuo kako Općina Martijanec nastoji biti što "zelenija" općina, a ova sredstva svakako će pomoći u tom naumu. Ujedno je zahvalio Vladi RH i resornom ministarstvu te Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na odobrenim sredstvima za provedbu projekta.

- Jedan od naših ciljeva u Općini je očuvanje našeg okoliša i prirode, kao i edukacija, prije svega najmlađih, koliko je bitno čuvati naš okoliš. Ovaj projekt dio je toga - zaključio je Nađ.

Komentari