U nedjelju, 26. srpnja po 37. put u organizaciji Hrvatskog planinarskog društva „Ivančice“ Ivanec održana je sportsko - rekreativna, ali i turistička akcija „Kretanje – zdravlje“.

Tristotinjak sudionika s ivanečke je gradske špice, odmah po svitanju, krenulo put Ivančice. Gradska špica, Prigorec, Žgano vino, Mrzljak, Črne mlake te sam vrh Ivančice šest je organiziranih punktova, a na kojima su sudionici dobivali žigove kao potvrdu uspješnog prolaska svakog od njih.

Članice Društva prijatelja narodnih običaja Maska i ove su godine oživjele dašak ivanečke mistične povijesti te su na Črnim mlakama, obučene u kostime coprnica čarobirale i dočekivale planinare i rekreativce.

Ovogodišnja akcija „Kretanje – zdravlje“ održana je prema svim propisanim epidemiološkim preporukama pa upravo iz tog razloga na vrhu Ivančice nisu održana sportska natjecanja kao što je to bio običaj proteklih godina.

Međutim, sunčan dan i svježi zrak sudionici su iskoristili za cjelodnevni boravak u prirodi.

Organizatori najavljuju nastavak ove vrijedne, tradicionalne sportsko – turističke manifestacije te se nadaju da će dogodine ona imati i svoj natjecateljski, sportski dio.

Ključne riječi: Grad Ivanec, HPD Ivančica,

Komentari

27.07.2020. 18:14h Zadnja izmjena: 27.07.2020. 18:15