zajedno za mir u svijetu

FOTO U OŠ Petrijanec danas su utrčali trkači mira, „Peace run“, različitih vjera i nacija

Objavljeno: 07.05.2018. 15:13

Zadnja izmjena: 07.05.2018. 17:35

Pod parolom „Yours is the first step“ ili „Tvoj je prvi korak“ u OŠ Petrijanec danas su utrčali trkači mira, „Peace run“, različitih vjera i nacija.

Pronoseći baklju mira diljem Europe, prenose s njom i poruke koje nas uče ljubavi i toleranciji na kojima počiva i odgojno-obrazovno djelovanje OŠ Petrijanec, ujedno i članice međunarodnog Erasmus projekta „No place for hate“- „Nema mjesta mržnji“. Ovo je prva škola koju su trkači mira posjetili od prelaska hrvatske granice.

Ovaj događaj okupio je u zajedništvu sve učenike i djelatnike škole koji su za dolazak posebnih gostiju pripremili transparente s porukama mira i prigodni program kojim su prezentirali našu kulturu i običaje. Riječima dobrodošlice goste su pozdravili načelnik Općine Petrijanec, Željko Posavec te u ime ravnateljice škole, Valerije Paljak, njezina zamjenica, Marija Vidaček.

Kroz zajedničku pjesmu, igru, lijepe riječi, fotografiranje i trčanje s bakljom, vrijeme je proteklo baš kako i treba, u radosti, prihvaćanju i zajedništvu. Jezici nisu bili prepreka jer su se osmjehom sporazumjeli svi sudionici događaja. Trkači nastavljaju svoj put, a u OŠ Petrijanec neće se skoro zaboraviti ovo, po mnogočemu toplo jutro, posvećeno miru u cijelom svijetu.

 

 

 

 

 

Komentari