promicanje njemačkog jezika i kulture

U OŠ Petrijanec održan Petrijanec Amateur Film Festival

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 31.10.2017. 13:37

Zadnja izmjena: 31.10.2017. 13:54

Proteklog je vikenda u OŠ Petrijanec održan  5. PAFF, Petrijanec Amateur Film Festival. Festival je još prije 5 godina osmislila i pokrenula učiteljica njemačkog jezika Valerija Paljak, a sve u cilju promicanja njemačkog jezika i kulture, pa su svi filmovi prikazivani na festivalu snimljeni na njemačkom jeziku.

Kroz dva dana učitelji su mogli malo više saznati o filmskim programima, a učenici pak razgledati izložbu starih filmova te uživati u besplatnoj projekciji filma „Tajna starog tavana“ u kinu Gaj u sklopu Svjetskog dana audiovizualne baštine.

Također, učenici su posjetili 1.školsku televiziju na Elektrostrojarskoj školi i upoznali se s njezinim radom. Učenici su tom prigodom naučili ponešto o snimanju, režiji i montaži na televiziji, na čemu zahvaljujemo profesoru Tiboru Bühnu.

Na festival se ove godine prijavilo ukupno 11 škola iz Varaždinske županije i tri škole iz grada Zagreba. To su uz domaćine OŠ Petrijanec, OŠ Cestica, OŠ Vidovec, OŠ Beletinec, 4.OŠ Varaždin, 6.OŠ Varaždin, OŠ Sračinec, OŠ Sveti Ilija, OŠ Žitnjak, OŠ Malešnica, OŠ Kajzerica. 

 

Komentari