PAFF.

U OŠ Petrijanec ovoga se vikenda održao filmski festival na njemačkom jeziku

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.04.2019. 18:48

Zadnja izmjena: 29.04.2019. 18:53

Ovog vikenda se u OŠ Petrijanec po 6.puta održao filmski festival na njemačkom jeziku, PAFF. Festival je osmislila i pokrenula sadašnja ravnateljica, a tada učiteljica njemačkog jezika, Valerija Paljak.

Ovogodišnje izdanje bilo je posebno zanimljivo, zbog iznimno korisnih radionica za 
filmaše koji su pristigli iz desetak različitih škola i to iz OŠ Cestica, OŠ Vidovec, OŠ Sračinec, OŠ Ilija, OŠ Breznički Hum, 1.OŠ Čakovec, OŠ Sveti Martin na Muri, OŠ Malešnica, OŠ Žitnjak i domaćini OŠ Petrijanec.

Cilj festivala je kroz digitalne medije i interes koji učenici imaju za film, obogaćivati znanje
njemačkog jezika. Filmovi prikazani na ovogodišnjem festivalu pokazuju da učenici upravo to i postižu, pokazuju sve veće znanje u tehnikama stvaranja filma, kao i znanju njemačkoga jezika. Učenici su naime, sa svojim mentorima snimili filmove u školama iz kojih dolaze, a na radionici animacije prvog dana festivala snimili su i zajednički film. U projekcijama filmova svi zajedno uživali sudrugi dan festivala u kinu Gaj.

- Posebna zahvala voditeljima radionica Marinu Kereši, Hrvoju Selecu i Tomislavu Mlinariću,udruzi EKULT kao i Pučkom otvorenom učilištu i ravnateljici Lani Vukalović što su nam i ovegodine ustupili dvoranu kina Gaj. Hvala i gospodinu Ivici Jeremiću na predivnim fotografijama i nesebičnoj podršci tijekom pripreme i organizacije festivala - rekla je Valerija Paljak, ravnateljica OŠ Petrijanec

Komentari