OŠ SRAČINEC

Foto - U OŠ Sračinec poučavat će se o poduzetništvu

Objavljeno: 07.05.2022. 17:02

Zadnja izmjena: 07.05.2022. 17:06

Nakon dugog perioda u kojem su putovanja na Erasmus+ edukacije bila spriječena pojavom Covid-19 pandemije ove godine su se nastavile, pa tako i u OŠ Sračinec.

Nastavnica engleskog jezika OŠ Sračinec Martina Marčec tako je sudjelovala na tečaju 'Entrepreneurship education at school – creative and effective methods and tools' u organizaciji agencije 'Enjoy Italy'. 

Tečaj je održan u gradu Padovi na sjeveru Italije i dio je KA1 Erasmus+ projekta S.T.A.R.T. – Successful Teachers Achievement Ready Teachers Osnovne škole Sračinec. Glavni cilj pohađanja tečaja o poduzetništvu bio je upoznati se s metodama koje razvijaju poduzetnički mentalitet, kako kod učenika tako i učitelja, te time omogućuju stjecanje poduzetničkih vještina potrebnih za 21. stoljeće.

Većina sudionika bila je iz Španjolske, četvero iz Latvije, a dvije učiteljice bile su iz Poljske. Upoznali su se tako s ključnim kompetencijama i vještinama za 21. Stoljeće, koje mlade ljude pripremaju za potrebe zaposlenja u budućnosti. Upoznali su se i s karakteristikama, vrijednostima i primjerima dobre prakse sljedećih metoda podučavanja: 'cooperative learning' i 'flipped classroom' koji se često primjenjuju u obrazovanju u EU.

Upoznali su i ICT aplikacije koje mogu koristiti prilikom razvijanja poduzetnost kod učenika. Također, su sudjelovali u radionici 'Blended Learning' gdje su se susreli s metodologijom koja kombinira tradicionalne načine poučavanja s radom putem elektroničkih i online medija. Slijedila su predavanja posvećena Project based learning metodi, a u međunarodnim timovima naučili su i kako raditi Problem tree analizu.

Tečaj je završio neformalnim druženje i razgledavanjem kulturno-povijesnih spomenika tog kraja Italije.

Komentari