projekt ''jednaki, a različiti''

U OŠ Vidovec brojim je aktivnostima obilježen Mjesec knjige

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.11.2017. 09:54

Zadnja izmjena: 24.11.2017. 09:54

U Mjesecu hrvatske knjige, manifestaciji koja već desetljećima promiče značaj knjige i čitanja u životima pojedinaca i društva, u OŠ Vidovec mnogo se čitalo u okviru projekta ''Jednaki, a različiti''.

Aktivnosti su se odvijale u školskoj knjižnici, gdje su učitelji, učenici, djelatnici škole, ali i gosti iznenađenja sudjelovali u čitateljskom maratonu, tj. svakodnevnom glasnom čitanju prema mogućnostima glede rasporeda. S obzirom da je tema projekta jednaki, a različiti, čitala su se književna djela s tematikom različitosti, posebnosti, neponovljivosti, neprilagođenosti itd.

U Mjesecu hrvatske knjige organiziran je književni susret s književnicom i učiteljicom u OŠ Vidovec, Ines Hrain Ludošan, te promocija njezine knjige Pusti otok. Učenici su sudjelovali na pjesničkom susretu Kolovrat riječi te čitali svoje pjesničke ostvaraje u PŠ Tina Ujevića u Salinovcu. Učenica Manuela Mašić osvojila je prvu nagradu na pjesničkom susretu „Draga domača rieč“ u Ivancu.

Projekt se nastavlja, a kako poručuju iz škole, neke od sljedećih aktivnosti bit će javna čitanja, susreti sa zavičajnim književnicima, darivanje knjiga i slikovnica, izrada i pisanje najljepših božićnih čestitaka, obilježavanje Dana dječje, hrvatske i svjetske knjige, obljetnice rođenja i smrti poznatih književnika.

Komentari