OPĆINA VINICA

U OŠ Vinica dvadeset državnih nagrada za poznavanje prometa i vožnje biciklom

Objavljeno: 02.03.2021. 19:17

Zadnja izmjena: 02.03.2021. 21:44

U OŠ Vinica danas je održana svečana podjela priznanja i nagrada za učenike koji su ostvarili zapažene rezulate na državnom ali I europskom nivou u biciklizmu, odnosno natjecanju Sigurno u prometu i Prometnoj učilici.

Učenike je za natjecanje pripremao Branimir Štimec, nastavnik TZK i s njima osvojio naslove državnih prvaka u prvom, drugom, petom, šestom, sedmom i osmom razredu. Osim toga u kategoriji osmih razreda osvojili su prva tri mjesta, te nagradu za najbolji razred I najboju školu.

- Prije nekoliko godina smo se borili da jedan učenik uđe među prvih pet, a sad već imamo 20. Tajna uspjeha je u radu, podršci lokalne samouprave i škole. Nama je ovo deseta godina da se aktivno bavimo ovakvim stvarima. Sve je povezano s našim projektom Želim voziti bicikl koji objedinjuje Prometnu učilicu i Sigurno u prometu uz suradnju s policijom i Hak-om. Glavni cilj nam je da djeca budu sigurna u prometa, da nose kacigu, da se grade biciklističke staze i da na Vinici uspijemo organizirati Centar biciklističke izvrsnosti, najavio je Branimir Štimec.

Nova generacija u prometu

Na dodjeli priznanja i nagrada bili su i predstavnici PU varaždinske te Miron Huljak iz Službe za sigurnost cestovnog prometa Ravnateljstva policije, koji je posebno pohvalio količinu znanja koju su učenici stekli kroz pripreme za natjecanja.

- Djeca uče isto, ako ne i više, nego što se uči u auto školama i sigurno znaju 95% više od vozača koji voze po hrvatskim cestama danas. Nadamo se da će nam to donijeti generaciju mladih ljudi koji će bit pozitivno nastrojeni prema sigurnosti u prometu. Koji će vezati ne zato da ne plate kaznu, već zato što je to dobro i sl, dodao je Miron Huljak iz Ravnateljstva policije.

Načelnik Općine Vinice Marijan Kostanjevac podržava ovakve ali i slične aktivnosti u školi. - Oni su ponos općine, a mi vodimo brigu i o djeci koja uče i natječu se te svojim primjerom pokazuju kako se treba ponašati u prometu. Mi to nastojimo pratiti i financijski i logistički. Oni su ambasadori naše općine, jer promiču ima naše općine diljem Hrvatske i Europe. Zahvaljujem prof. Štimcu, i svima koji rade na tom projektu, dodao je načelnik Marijan Kostanjevac.

Komentari