U Osnovnoj školi Metel Ožegović Radovan obilježen Tjedan borbe protiv tuberkuloze

Objavljeno: 21.09.2013. 14:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Obilježavajući Tjedan borbe protiv tuberkuloze od 14.-21. rujna u zajedničkoj suradnji Bolnice za plućne bolesti i TBC Klenovnik i GDCK Ivanec, u Osnovnoj školi Metel Ožegović Radovan, održano je 19. rujna 2013.g. predavanje na temu ''Tuberkuloza''.

Predavanje je bilo namijenjeno učenicima 7. i 8 razreda i njihovim nastavnicima, a putem power-point-a prezentirane su osnovne informacije o TBC-u, načinima zaraze, simptomima bolesti, mogućnostima i načinu liječenja, rasprostranjenosti bolesti, stanju u RH i Varaždinskoj županiji, te prevenciji od ove, danas još uvijek prisutne zarazne bolesti.

Predavanje je održala glavna sestra Bolnice za plućne bolesti i TBC – Klenovnik: Ivanka Kovačić, viša med. sestra, a istom je prisustvovao 51 učenik.

Istog dana, Bolnicu za plućne bolesti i TBC posjetili su predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Ivanec, Rahela Blažević, djelatnice Gradskog društva Crvenog križa Ivanec: Bojana Stančić i Jasminka Ruhek, a tom prigodom predstavnice GDCK Ivanec ravnatelju bolnice dr. Andriji Golubu i njegovom osoblju: glavnoj sestri bolnice, Ivanki Kovačić, vms i višem med.tehničaru Pavlu Kuščaru predale su vrijednu donaciju tekstilnih predmeta za pomoć u njegovanju pacijenata bolnice (trljačica, ručnika) i voštanog platna za opremanje dnevnih boravaka bolnice.

Ravnatelj Golub zahvalio je GDCK Ivanec na donaciji te dodao da se u Bolnici za plućne bolesti i TBC Klenovnik trenutno liječi 48 bolesnika oboljelih od tuberkuloze. Istaknuo je kako broj novooboljelih svake godine pada, a trenutno se radi o 556 oboljelih u RH, ta 26 novooboljelih u Varaždinskoj županiji.

Ravnateljica GDCK Ivanec zahvalila je bolnici na suradnji tijekom godina, ne samo vezano na obilježavanje Tjedna borbe protiv tuberkuloze, već i oko pomoći u organiziranju i animiranju novih dobrovoljnih darivatelja krvi-zaposlenika Bolnice, kojih iz godine u godinu ima sve više, te se radi o velikom doprinosu razvoju davalaštva na području Općine Klenovnik.

GDCK Ivanec zahvaljuje svima na sudjelovanju u obilježavanju ovogodišnjeg Tjedna.

Komentari