priče za laku noć

U Osnovnoj školi Svibovec održana je druga po redu Noć knjige

Objavljeno: 02.05.2017. 22:09

Zadnja izmjena: 02.05.2017. 22:14

Prošlog ponedjeljka u Osnovnoj školi Svibovec održana je druga po redu Noć knjige s ciljem da se djeca potaknu na čitanje i osvijesti važnost knjige.

- „Prošla je druga Noć knjige u organizaciji naše školske knjižnice. Malo smo umorni, ali jako zadovoljni." - rekla je knjižničarka Anita Balažinec.

Vjeroučiteljica Ines Broz pripremila je učenicima zanimljivo čitanje knjige „Sadako hoće živjeti“ odjevena u tradicionalni japanski kimono i tako djeci dočarala radnju. Nakon čitanja i razgovora o knjizi naučila ih je izrađivati ždralove od papira. Istovremeno, pedagoginja Anja Posavec i učitelj glazbene kulture Edo Golubić uveli su učenike nižih razreda u Aladinov čarobni svijet. Posebnu čar priči pridala je učionica uređena u stilu orijentalnog svijeta mašte u kojemu je gotovo sve moguće. Nakon čitanja učenici su mogli i sami zasvirati te su crtali svjetiljku i na nju ispisivali svoje želje. U drugom dijelu učenici su raspjevani i rasplesani uživali u karaokama, dok su se u trećem dijelu opuštali uz film i crtić. U večernjim satima djeca su se uputila kućama zadovoljni ugodno provedenim vremenom.

 

 

Komentari