70 godina dvd-a

U ovom je malom mjestu svaki treći stanovnik dobrovoljni vatrogasac

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.07.2021. 08:46

Zadnja izmjena: 20.07.2021. 08:46

Foto: VIPRO

Dobrovoljno vatrogasno društvo Komarnica Ludbreška, kao najmlađe vatrogasno društvo među 6 DVD-ova u općini Sveti Đurđ, svečano je obilježilo 70. obljetnicu svog aktivnog djelovanja.

U proslavi je sudjelovalo više od 100 vatrogasaca iz 15-ak dobrovoljnih vatrogasnih društava, sponzori i sami mještani. Dugogodišnji predsjednik Društva Božidar Kraus, koji svoju dužnost vrlo predano i uspješno obnaša od 1982. godine, istaknuo je kako je svaki treći stanovnik u selu dobrovoljni vatrogasac.

Na sjednici je Društvu predana njegova nova zastava, poklon općinskog načelnika Josipa Janyja kao pokrovitelja proslave. Njemu su se prigodnim poklonom na dugogodišnjoj suradnji zahvalili članovi Društva slavljenika, a prigodnu je plaketu također zbog dugogodišnje potpore svim aktivnostima Društva primio i općinski vatrogasni zapovjednik Stjepan Kovaček.

Valja naglasiti kako su na svečanoj sjednici priznanja i odlikovanja primili zaslužni članovi Društva. Spomenica za 70 godina rada u dobrovoljnom vatrogastvu dodijeljena je suosnivaču Društva Stjepanu Lovrenčiću. Spomenice za 40 godina rada primili su Dragutin Pokos, Božidar Kraus, Vladimir Debeljak, Stjepan Funtek i Franjo Stančin. Spomenice za 10 godina rada primili su Josip Pavlinec, Nikolina Pokos, Ema Pokos, Viktorija Kraus, Elena Kraus, Mihaela Sudec, Lana Kosec, Doroteja Zlatar, Ema Vukina i Natalija Cmrečnjak.

S obzirom da još traje postupak dodjele Plakete s likom Mirka Kolarića, svojevrsnog priznanja za životno djelo u vatrogastvu predsjedniku Društva Božidaru Krausu, kao najviša odlikovanja u ovog prigodi odnosno svoje zlatne plamenice primili su Krunoslav Markulinčić i Željko Crkvenčić. Srebrne plamenice dodijeljene su Siniši Pokosu, Jasminki Crkvenčić i Damiru Krausu (zapovjednik Društva Nenad Namesnik srebrnu medalju primio je pred 2 godine), dok su brončane plamenice primili Josip Pavlinec, Denis Radašić, Mario Radašić, Karolina Crkvenčić, Sabina Crkvenčić, Tomica Namesnik i Nikola Radašić.

 

Komentari