U Paki jučer pronađen opasni otpad u bocama

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 30.08.2013. 09:59

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ilustracija

Jučer, 29. kolovoza, u poslijepodnevnim satima na odmorištu Paka državne ceste D3 u smjeru Zagreba pronađen je opasni otpad, javlja županijski centar 112.

Kako saznajemo iz PU varaždinske čiji su policajci izašli na teren još se utvrđuje o čemu se točno radi te će više detalja biti poznato tijekom dana.

Navodno se radi o nepoznatoj tvari koja je nađena u bocama u odvodnom kanalu. Iz Centra 112 saznajemo da je mjesto događaja izašao Državni inspekor zaštite okoliša i da će se otpad, za koji se sumnja da je opasan, analizirati.

Otpad je privremeno zbrinula tvrtka Univerzal d.o.o. iz Varaždina.

Otpad je u Univerzalu uskladišten u skladištu za opasni otpad u nepropusnim posudama po nalogu inspektora, saznajemo iz Univerzala.

Kako nam je rečeno u Univerzalu radi se o otpadu u tri metalne boce koje su čvrsto začepljene i iz njih ništa ne curi. Masa otpada je oko 100 kilograma. Što će dalje biti s otpadom također odlučuje državni inspektorat.

Također, uobičajen postupak je da djelatnici ovlaštenog laboratorija izađu na teren i uzmu uzorke otpada te se on zatim šalje na analizu.

 

Komentari