U parku V. Jagića postavljeni spremnici s vrećicama za pseći izmet

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 11.03.2014. 15:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Varaždin, kao i druge urbane sredine, ima problem psećih izmeta na javnim zelenim površinama.

Iako je zakonom propisano da vlasnik mora pokupiti izmet nakon što je njegov ljubimac obavio nuždu, i dalje postoji neodgovorni vlasnici ljubimaca koji to ne rade.

Neki od vlasnika ljubimaca vrećice nose sa sobom u šetnju, pokupe izmet i bace ga u koševe koji se nalaze u gradskim parkovima i ostalim zelenim površinama. Drugi pak alibi zašto ne počiste za svojim ljubimcem nalaze u činjenici da im nisu osigurane vrećice na mjestima na kojima oni šeću svoje ljubimce.

Kako bi olakšali savjesnim vlasnicima ljubimaca, a one druge potakli na drugačije ponašanje, varaždinska tvrtka Parkovi odlučila je nabaviti i postaviti spremnike i vrećice za uklanjanje izmeta. Za početak su postavljena dva spremnika s vrećicama u parku Vatroslava Jagića.

- Vjerujemo da će građani Varaždina, kako oni koji imaju kućne ljubimce tako i oni koji ih nemaju, prihvatiti ovo rješenje problema psećih izmeta na gradskim zelenim površinama. Spremnike u kojima su vrećice za otpad u budućnosti planiramo postaviti i na drugim najfrekventnijim lokacijama gdje naši građani imaju običaj šetati pse - ističu iz Parkova.

Stoga apeliraju na Varaždince koji šeću svoje ljubimce da počiste za njima, kao i na sve ostale građane da ostavljaju čiste parkove i dječja igrališta te da koriste koševe koji im stoje na raspolaganju.

Komentari