U petak edukacija Ludbrežana o upotrebi defibrilatora

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 16.01.2014. 14:59

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Hzhm.hr

Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije organizira tečaj o osnovnim mjerama održavanja života uz upotrebu automatskog vanjskog defibrilatora. Tečaj će biti održan u petak 17. siječnja s početkom u 12 sati u prostoru ludbreškog nastavnog centra Zavoda za hitnu medicinu varaždinske Županije (Vinogradska 1).

Ovim primjerom se želi ukazati na važnost edukacije vezano uz situacije u kojima se očekuje brzo i učinkovito djelovanje u cilju spašavanja i očuvanja ljudskog života i zdravlja, te promiče važnost edukacije građana s ciljem podizanja svijesti i uključivanja šire javnosti u programe vezane uz pružanje hitne medicinske pomoći.

Predavanja će održati zamjenica ravnateljice Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu  dr.sc. Ingrid Bošan-Kilibarda, a instruktori će biti i zaposlenici Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, Anđela Simić, dr.med. i Zoran Ognjanović, med.teh.

Tečaju će nazočiti saborski zastupnik Mario Habek, saborski zastupnik i gradonačelnik grada Ludbrega Dubravko Bilić, zamjenik župana Alen Kišić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb Ruža Jelovac, zamjenici gradonačelnika gradova Novog Marofa i Lepoglave te direktorica Varaždinske agencije za marketing i promidžbu Štefica Španić.

Također, Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije, u suradnji s Varaždinskom županijom i Varaždinskom agencijom za marketing i promidžbu, započeo je projekt „Što trebate znati o hitnoj medicinskoj službi“.

Riječ je o projektu koji je razvijen zahvaljujući suradnji i odobrenju izrade plakata od strane Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, te posebno zahvaljujući prepoznatoj potrebi općeg interesa stanovništva za posjedovanjem određenih znanja o hitnoj medicinskoj službi.

Komentari