VAŽNA OBAVIJEST

U Petrijancu se odgađa isplata novčane pomoći umirovljenicima

Objavljeno: 06.04.2020. 18:32

Zadnja izmjena: 06.04.2020. 18:49

Iz Općine Petrijanec obavještavaju da se zbog izvanredne situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa, odgađa isplata jednokratne novčane pomoći, uoči uskršnjih blagdana, umirovljenicima s područja općine Petrijanec.

Takva je odluka donijeta prvenstveno zbog sigurnosti i očuvanja zdravlja umirovljenika koji su najugroženija skupina kada se govori o zarazi Covidom-19.

– Dosad da smo isplaćivali uskrsnice u iznosu od 150 kn svim umirovljenicima s mirovinom manjom od 1500 kn, no ove se godine podjela odgađa zbog novonastale situacije te sigurnosti upravo tih rizičnih skupina građana. Ne želimo ih dodatno izlagati potencijalnoj opasnosti, pojasnio je načelnik općine Željko Posavec.

Naime, Općina nema podatke o iznosima mirovina što je uvjet za isplatu uskrsnica. Dosad su umirovljenici dostavljali u prostorije Općine posljednji odrezak mirovine, no to je sada nemoguće s obzirom na upute i mjere nacionalnog Stožera civilne zaštite.

– Kako bi se situacija što prije normalizirala, nužno je da se svi pridržavamo odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske jer jedino tako možemo pobijediti u borbi protiv koronavirusa. Važno je da ostanemo doma i izbjegavamo socijalne kontakte te da se ne izlažemo nepotrebno, posebice osobe starije životne dobi, poručio je načelnik Posavec.

Prošle je godine uskrsnice primilo 300-tinjak umirovljenika.

Komentari