OPĆINA PETRIJANEC

U Petrijancu u tijeku rekonstrukcija Trga svetog Petra

Objavljeno: 23.02.2021. 18:38

Zadnja izmjena: 23.02.2021. 18:54

U Općini Petrijanec nastavljaju se velika ulaganja u podizanje razine komunalnih usluga i standarda. U veljači 2020. godine Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja raspisalo je Javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2020. godini.

Na temelju tog poziva Općini Petrijanec je u lipnju 2020. godine odobreno sufinanciranje rekonstrukcije Trga svetog Petra, centra i javnih površina u iznosu od 168.000,00 kuna.

Danas na toj lokaciji prolazi nerazvrstana prometnica, s koje je moguć prilaz na trg i okolne parcele uz trg. Prometnica trga urediti će se i spojiti sa novouređenom Ulicom Butina. Na trg su orijentirane povijesne zgrade: zgrada Stare vijećnice i zgrada stare škole koje su upisane u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske. S istočne strane na trg su orijentirane i zgrade vatrogasnog doma DVD-a Petrijanec i društveni dom Petrijanec, dok je sa zapadne strane crkva svetog Petra a u nastavku se nalazi i zdravstvena i stomatološka ambulanta.

Ukupna vrijednost investicije je 948.931,25 kn. Nakon provedenog postupka nabave ugovoren je izvođač a vrijednost ugovora o izvođenju iznosi 803.506,88 kn. Glavne aktivnosti koje će se projektom ostvariti su rekonstrukcija postojeće nerazvrstane prometnice, parterno uređenje središnjeg pješačkog trga, izgradnja parkirališta za osobna vozila kod ambulante i uređenje površine parka te opločenje šetnih staza. Ovo je prva faza projekta uređenja trga, a iduće godine krenuti ćemo sa drugom fazom u kojoj ćemo u potpunosti urediti sve popratne površine uz trg, hortikulturno uređenje i prilaz kućama koje se nalaze na trgu – pojasnio je načelnik Općine Željko Posavec te dodao da će uređen Trg biti reprezentativan prostor uređen za mnoge sadržaje na području Općine Petrijanec.

Komentari