grad ludbreg

U planu izgradnja novih parkirališnih mjesta u Ludbregu, evo na kojim lokacijama

Objavljeno: 29.02.2024. 08:53

Zadnja izmjena: 29.02.2024. 08:53

Foto: Arhiva

Problematika parkirališnih mjesta, bila je jedno od pitanja na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Ludbrega, ističu iz Grada.

U Ludbregu je specifična situacija jer puno zgrada koje su napravljene bez vlastitih parkirališta i koriste javne površine, odnosno parkirališta Grada Ludbrega koji ne naplaćuje korištenje parkirališnih mjesta, dodaju iz Grada.

– Najveći problem je nastao u Ulici kardinala Kuharića koja je preopterećena jer postoji puno različitih javnih sadržaja, a samo je pekara osigurala parkirališna mjesta. To uzrokuje nervozu kod građanstva, ali moram naglasiti da parkirališnih mjesta ima, samo mrvicu dalje – kaže gradonačelnik Dubravko Bilić.

Grad Ludbreg otvara nova parkirališna mjesta u Ulici Miroslava Krleže, dakle neposrednoj blizini spomenute ulice.

-Tu će biti sedamdesetak novih mjesta, u Ulici Augusta Šenoe otvorit ćemo pedesetak novih parkirališnih mjesta za stanare, ali sve na javnoj površini i o trošku grada. Uskoro ćemo prijaviti i novi projekt izgradnje nove ulice kod svetišta uz budući novi trgovački centar za koji smo trenutno u dogovorima. Tamo predviđamo velik broj parkirališnih mjesta, njih šestotinjak čime ćemo zadovoljiti i potrebe koje imamo za vrijeme Dana ludbreške Svete nedjelje – kaže Bilić.

Komentari