OSNOVAN NOGOMETNI CENTAR PETRIJANEC

U posljednji tren osnovan NC Petrijanec i mladi nogometaši NK Orač i NK Nova Ves natjecat će se u svim uzrastima

Objavljeno: 04.08.2018. 15:33

Zadnja izmjena: 04.08.2018. 16:00

Foto: Viktor Hranić

Nakon što u zadanom roku nije formiran Nogometni centra Petrijanec – Sračinec NK Orač i NK Nova Ves svrstani su u 3. Županijsku nogometnu ligu Varaždin. Dva dana prije početka plenuma klubova svih županijskih seniorskih nogometnih liga ipak je formiran NC Petrijanec, pa će se djeca ipak natjecati u svim uzrastima.

Na plenumu klubova svih županijskih seniorskih nogometnih liga povela se rasprava o neorganiziranju NC Petrijanec - Sračinec. Predstavnici NK Orač i NK Nova Ves, oba s područja općine Petrijanec izjavili su kako razgovori s općinom Sračinec nisu uspjeli u vezi organiziranja zajedničkog NC u kojem bi trenirali mlađi uzrasti. Oni tvrde da su odmah nakon toga tražili da se pripoje nekom drugom centru jer su navodno preslabi da bi sami imali svoj NC. Ivan Novak, glavni tajnik ŽNS Varaždin im je odgovorio kako su bili na tri zajednička sastanka u općini Petrijanec te da su se stalno ponavljali problemi oko toga da nemaju trenera, da je problem prijevoza djece, te čak da djeca iz NK Orač neće trenirati u Novoj Vesi.

Svega dva dana prije održavanja plenuma ipak je postignut dogovor i Nogometni centar Petrijanec je osnovan tako da će se djeca moći natjecati ali NK Orač i NK Nova Ves nažalost ostaju u 3. ŽNL jer je NC osnovan izvan dogovorenih rokova.

- Do zadanog roka nismo uspjeli osnovati NC, potvrdio je Stjepan Klaneček iz NK Orač, ali naišli smo na razumijevanje što se mlađih uzrasta tiče i oni će se natjecati. Uspjeli smo ih ubaciti u natjecanja.  Tako da ćemo imati selekcije u svim uzrasnim kategorijama. I dalje su ostali problemi o kojima smo govorili ali se nadamo da ćemo ih riješiti do početka natjecanja, najavio je Klaneček.

Komentari