SJEĆANJA NA DOMOVINSKI RAT

Na groblju u Margečanu odana je počast hrvatskim braniteljima Draženu Šešetu i Ivici Cecelji

Objavljeno: 08.08.2020. 18:28

Zadnja izmjena: 08.08.2020. 18:47

U nazočnosti članova obitelji i rodbine, potom izaslanstava Grada Ivanca predvođenog zamjenikom gradonačelnika Brankom Putarekom i Grada Novog Marofa na čelu s gradonačelnikom Sinišom Jenkačem, pa članova gradskog vijeća Ivanca, županijskih vijećnika, izaslanstava DVD-a Gačice, Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranaka Ivanec i Novi Marof, HVIDR-e Ivanec i drugih, u prigodi obljetnice njihovih pogibija na groblju u Margečanu odana je počast hrvatskim braniteljima Draženu Šešetu i Ivici Cecelji.

Nakon polaganja cvjetnih aranžmana i paljenja svijeća, molitvu kod Draženovog groba predvodio je župnik župe Svete Margarete Margečan, vlč. Alojzije Pakrac.

Uz nazočnost njegove obitelji, molilo se i na grobu hrvatskog branitelja Ivice Cecelje iz Završja, s područja susjednog Grada Novog Marofa, pokopanog uz Dražena.

Dražen Šešet poginuo je 8. kolovoza 1991. kao pripadnik 2. GBR Grom, a Ivica Cecelja četiri godine kasnije, 8. kolovoza 1995., kao pripadnik 104. Brigade HV u završnim operacijama Vojno-redarstvene akcije Oluja. Komemoraciju je organizirao Grad Ivanec. 

Obilježavanje sjećanja na ovo dvoje poginulih hrvatskih branitelja uz opsežan program održat će se u subotu, 15. kolovoza u Gačicama u organizaciji DVD – a Gačice, suorganizaciji UDVDR Ogranaka Ivanec i Novi Marof, HVIDR-e Ivanec, te uz pokroviteljstvo Ministarstva hrvatskih branitelja, Grada Novog Marofa, Varaždinske županije, sponzora i donatora.

Tim povodom je nakon komemoracije na groblju Margečan održan kratki sastanak na kojem je uz organizacijski odbor sudjelovao i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač. 

Na sastanku su dogovoreni finalni detalji manifestacije, koja će se sastojati od počasti na grobovima, tribine o Domovinskom ratu, vatrogasne vježbe, sportskih susreta djece i odraslih i još nekih sadržaja.

 

 

Komentari