NOVA ULAGANJA

U Prelog stigla sredstva iz Ministarstva regionalnog razvoja za Sportski park Mladost i sakralne objekte

Objavljeno: 28.07.2020. 10:58

Zadnja izmjena: 28.07.2020. 11:03

Lijepe vijesti stigle su ovih dana u Grad Prelog iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Ugovore su sa Ministarstvom potpisali Grad Prelog te župe iz Preloga i Draškovca.

Gradu Prelogu tako je odobreno 200.000,00 kuna za projekt „Radovi u Sportskom parku Mladost“ u Prelogu, a Ugovor je potpisao gradonačelnik Ljubomir Kolarek. Po stotinu tisuća kuna vrijedni su ugovori potpisani sa Župom sv. Jakoba u Prelogu, koji će se koristiti za obnovu crkve sv. Lovre u Cirkovljanu te Župom sv. Roka u Draškovcu, gdje će se sredstva koristiti za sanaciju južnog zvonika crkve sv. Roka.

Ugovore su potpisali župnici Antun Hoblaj i Matija Vonić, a uz gradonačelnika Ljubomira Kolareka, zadovoljstvo su istakli i predsjednici mjesnih odbora Cirkovljan i Draškovec, Zlatko Horvat i Nino Marđetko.

Sportski park Mladost u Prelogu polako dobiva novi izgled, a najavljena je i gradnja tribine sa 340 sjedećih mjesta. Ulaganja se isplate, najviše zbog stotinjak djece koja redovito treniraju nogomet i bave se sportom unutar Nogometnog kluba Mladost Komet Prelog. Crkve pak na području Grada Preloga, nisu samo sakralni objekti namjenjeni vjerskim obredima, već i spomenici kulture te mjesta brojnih događanja koja upotpunjuju kulturni život cijelog Grada Preloga.

Komentari