u organizaciji bacača sjenki

U Prelogu održana radionica FROOOM! - mališani učili što su to kadrovi, scene, scenarij...

Objavljeno: 31.08.2018. 11:43

Zadnja izmjena: 31.08.2018. 11:46

Već nekoliko godina u Prelogu se održava filmska radionica FROOOM! pa tako i ove godine, pedesetak mališana cijelog tjedna učilo je što su to kadrovi i scene, a što je scenarij, te kako pripremiti pravi filmski uradak.

Bacači sjenki i njihovi partneri i ove godine organiziraju edukativnu interdisciplinarnu školu o filmu FROOOM! u namjeri da ostvare obrazovanje i opismenjavanje djece i mladih te osiguraju kvalitetni kulturni, filmski i zabavni program!

Naime, u Prelogu je FROOOM! radionica održana u prostorima Muzeja Croatia insulanus Grada Preloga, Knjižnice i čitaonice Grada Preloga, te Doma kulture Grada Preloga.

FROOOM! je namijenjen djeci i mladima uzrasta od 8 do 13 godina, a u višim razinama opismenjavanja do 16 godina. Koncept radionice rezultat je provjerenog rada tima stručnjaka koji dolaze iz različitih disciplina: dramska pedagogija, kulturna antropologija, psihologija, novomedijske prakse, animirani film, glazba i gluma.

FROOOM! program, zamišljen je kao proces interakcija raznih umjetničkih ili kreativnih disciplina kroz praktičan i zabavan rad. Na ovaj način djeca i mladi spontano povezuju priče sa slikama, prostor sa zvukom, izrađene predmete s dramskom radnjom. 

Komentari