na jezeru Hidroelektrane Dubrava

U Prelogu tvrtka Vatropromet održala edukaciju za vatrogasce

Objavljeno: 29.01.2019. 13:25

Zadnja izmjena: 29.01.2019. 13:29

Danas je tvrtka Vatropromet održala je na prostoru jezera Hidroelektrane Dubrava kraj Preloga, edukaciju o načinu korištenja i upravljanja ovim pumpama za članove vatogasnih postrojbi iz Županje, Preloga, Dubrovnika, Zadra i Virovitice.

Uz Grad Prelog, domaćini su bili i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Preloga. Inače, ove pumpe su predane na rok od jedne godine uz mogućnost produženja roka korištenja, čime će se pridonijeti boljoj obrani stanovništva i imovine od poplava, koje sve češće zahvaćaju kontinentalne krajeve.

Naime, krajem prošle godine ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat predao je u Zaboku pet mobilnih pumpi velikog protoka od 20 tisuća litara u minuti s pripadajućom opremom na čuvanje, održavanje i korištenje javnim vatrogasnim postrojbama, dobrovoljnom vatrogasnom društvu i jedinici lokalne samouprave u Županji, Prelogu, Dubrovniku, Zadru i Virovitici. Pojedinačna vrijednost svake pumpe je 2 milijuna kuna, a izradila ih je vodeća svjetska tvrtka sigurnosne opreme Holmatro.

Komentari