Blagdansko ozračje

U prepunoj varaždinskoj katedrali proslavljen Uskrs, dan Kristove pobjede nad smrću

Objavljeno: 27.03.2016. 12:23

Zadnja izmjena: 27.03.2016. 12:24

Foto: Josip Novak

Na Nedjelju Uskrsnuća Isusova varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak predvodio je misno slavlje u prepunoj katedrali Uznesenja BDM. U uvodu mise biskup je istaknuo da je uskrsnuli Isus i sada živ, te da ta vijest odjekuje svijetom već 2.000 godina...

U uskrsnoj homiliji naglasio je da su kršćani kao zajednica Božjeg naroda pozvani na solidarnost, podsjetivši pritom okupljene vjernike da “Crkva  čuva živu memoriju da je Isus pobijedio smrt i da je živ“.

- To je dobra vijest, za kakvu u današnjim medijima skoro da i nema mjesta. Nažalost, zlo dobiva više prostora u javnosti od dobra. Današnji blagdan ne možemo razumjeti bez vjere i svi se moramo preispitati vjerujemo li i odakle nam ta vjera – naglasio je mons. Mrzljak.

Dodao je kako su loše vijesti bile na Veliki petak, kada je Isus uhvaćen, razapet i ubijen.

- Slijedila je još jedna loša vijest, da je ukradeno njegovo tijelo iz groba. No, Isusovim učenicima povratila se vjera na praznom grobu iz kojeg se proširila dobra vijest, da je isus pobijedio smrt i da je živ. Od tada vjera raste i vijest da je Isus živ širi se do današnjih dana kroz propovijed – istaknuo je varaždinski biskup.

Misno slavlje uveličao je katedralni zbor Chorus angelicus pod ravnanjem Anđelka Igreca, a kakvo je ozračje bilo u varaždinskoj prvostolnici pogledajte u galeriji fotografija:

Komentari