grad novi marof

U proračunu Grada Novog Marofa u 2021. godini ostvaren višak od 1,9 milijuna kuna

Objavljeno: 21.07.2022. 12:30

Zadnja izmjena: 21.07.2022. 12:31

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Novi Marof prihvaćeno je izvješće o izvršenju proračuna za 2021. godinu.

Grad Novi Marof imao je prihode od 50,9 milijuna kuna te ostvarene rashode od 46,8 milijuna kuna. Kad se tim iznosima doda manjak prenesen iz 2020. godine od 2,2 milijuna kuna, višak prihoda u prošloj godini iznosio je 1,9 milijuna kuna. Gradonačelnik Siniša Jenkač rekao je kako se s gradskim novcima postupalo racionalno. Podsjetio je na realizaciju velikih projekata poput sanacije odlagališta otpada Čret i dogradnje vrtića, a sada je jedan od većih projekata izgradnja groblja u Novom Marofu.

- Solidno smo planirali proračun i imamo sredstva za pripremu budućih projekata - rekao je Jenkač.

U izvješću o izvršenju Programa građenja komunalne infrastrukture za prošlu godinu navedena je realizacija projekata u iznosu od 9,4 milijuna kuna. Za uređenje nerazvrstanih cesta utrošeno je 6,2 milijuna kuna, a za gradnju javne rasvjete 1,4 milijuna kuna. Program održavanja komunalne infrastrukture prošle je godine bio vrijedan 5,4 milijuna kuna. Gradonačelnik je ocijenio da se radi o značajnim planiranim i ostvarenim ulaganjima te očekuje da će se ona nastaviti u istom rtmu.

Inače, sjednica Gradskog vijeća Grada Novog Marofa u srijedu počela je minutom šutnje za preminulog člana Gradskog vijeća Vinka Poštu. Sukladno zakonskim propisima, donijeta je i odluka o proglašenju komunalne infrastrukture javnim dobrom u općoj uporabi, a odnosi se na groblja na području Grada Novog Marofa u naseljima Madžarevo, Remetinec, Presečno i Oštrice. Vijećnici su donijeli i odluku o izgledu službene odore te izgledu iskaznice službenika ovlaštenih za obavljanje poslova iz nadležnosti komunalnog, prometnog i poljoprivrednog redarstva.

Komentari