općina vinica

U prosincu rasterećenje i za roditelje djece u vrtićima na području drugih općina

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.12.2021. 11:46

Zadnja izmjena: 08.12.2021. 11:54

Za potrebe predškolskog odgoja djece s područja Općine Vinica osnovana je ustanova Dječji vrtić Vinica, međutim, nekoliko mališana zbrinuto je u predškolskim ustanovama na području drugih općina.

Iako je Općina Vinica ostvarila prijavom projekta potporu namijenjenu za javnu ustanovu kojoj je osnivač, načelnik Općine Branimir Štimec, donio je odluku temeljem koje će i roditelji s prebivalištem na području Općine Vinica, a čija su djeca korisnici dječjih vrtića u drugim jedinicama lokalne samouprave, biti izuzeti od plaćanja udjela u ekonomskoj cijeni dječjeg vrtića za mjesec prosinac.

Odluka će se provesti na način da će se na temelju prethodno ispostavljenog računa vrtićima „Pčelica Maja“, „Čarolija“, „Latica“ i „Panda“ za mjesec prosinac isplatiti iznos pune ekonomske cijene za svako dijete iz Općine Vinica .

„Uvjeren sam da će se kućni proračun time u ovo predblagdansko doba rasteretiti, a tako ušteđena financijska sredstva sigurno će brzo naći odgovarajuću namjenu“, izjavio je načelnik Branimir Štimec.

Komentari