radionice i pokusi

U Prvoj gimnaziji Varaždin održava se ljetna škola kemije

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.06.2017. 13:12

Zadnja izmjena: 27.06.2017. 14:21

Foto: Ilustracija

Od 27.- 30.lipnja će se u Prvoj gimnaziji Varaždin održati Ljetna škola kemije koja se organizira u suradnji s Institutom Ruđer Bošković, Hrvatskim društvom kemijskih inženjera i tehnologa te Varaždinskom županijom.

U radu Ljetne škole sudjeluju vrhunski učenici i srednjoškolci u području kemije, te izvrsni i eminentni predavači. U 4 dana, koliko škola traje, učenici će izvoditi razne pokuse, slušati predavanja, raditi u radionicama i slično.

Inače, danas je bilo otvorenje ljetne škole, a prisustvovali je zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak, Tomislav Portada s Instituta Ruđer Bošković, ravnateljica Prve gimnazije Janja Banić te veliki broj profesora i nastavnika kemije. Nakon pozdravnih riječi ravnateljice Janje Banić te nekoliko prigodnih podataka o samoj ljetnoj školi koje je iznio Tomislav Portada prisutnima se obratio zamjenik župana Paljak koji je i otvorio Ljetnu školu.

- Pohvalno je što se na ovaj način promiče znanstvena, stručna i nastavna djelatnost čiste i primjenjene kemije. Varaždinska županija je osnovala i Centar izvrsnosti iz kemije u kojem se obrađuje i prati važeći nastavni plan i program iz kemije za osnovne i srednje škole te na taj način potičemo mlade da razviju ljubav prema tom predmetu – rekao je zamjenik župana te dodao kako Varaždinska županija kontinuirano ulaže u obrazovanje, a to će činiti još i više realizirajući nove projekte i programe.- rekao je Portada

 

Komentari