GRAD IVANEC

U Punikvama uskoro ponovno vjenčanja, pričesti i krstitke

Objavljeno: 05.03.2021. 18:54

Zadnja izmjena: 05.03.2021. 19:21

U Mjesnom odboru Punikve u punom su jeku radovi na energetskoj obnovi društvenog doma. Investitor radova je Grad Ivanec, a oni su u ovoj fazi vrijedni blizu 400.000 kuna.

Unutrašnjost doma pretvorena je u veliko radilište. Obavljaju se kompletni građevinsko-obrtnički, elektroinstalaterski i strojarski radovi kojima će se zgrada adaptirati i pretvoriti u ugodan prostor u kome će mještani moći održavati razne društvene i obiteljske skupove.

- Zadovoljni smo, jer dom nije obnavljan od 70-tih godina prošlog stoljeća, kada su ga u suradnji s nekadašnjim poduzećem IMA – Ravna gora samodoprinosom izgradili mještani. Pošto se u njega desetljećima nije ulagalo, objekt je bio trošan i zapušten i vapio je za obnovom. Zamolili smo Grad da ga sanira i zahvalni smo na odazivu. Sad kad vidimo što se sve i koliko radi, vidimo da ćemo prelijepo uređen objekt u koji će nam se ponovno vratiti svadbe, krstitke, prve pričesti i druge obiteljske proslave. Tu ćemo ponovno moći održavati sastanke mjesnog odbora i izbore – zadovoljan je predsjednik Vijeća MO-a Punikve Stjepan Turčin koji je jučer s gradonačelnikom Ivanca Miloradom Batinićem i njegovim zamjenikom Brankom Putarekom , te članom Vijeća MO-a  Josipom Strmečkim obišao radove na objektu.

- Grad Ivanec se dugo spremao u obnovu društvenog doma, međutim, početak radova otežavala je činjenica dvojnog vlasništva na objektu, pri čemu se nije mogao postići dogovor s privatnim vlasnikom o integralnoj obnovi cijelog objekta. Stoga je Grad Ivanec samostalno krenuo u obnovu i sređivanje gornje etaže i krovišta. Što se tiče fasade, čekamo suglasnost i uključivanje privatnog vlasnika, čime bi se omogućilo da se objekt uredi i izvana. Grad je naručio i nove stolove i stolce te opremu za kuhinju. Sve to omogućit će mještanima ugodan i komforan boravak u novouređenim prostorima - izjavio je gradonačelnik Batinić.

Radovi ulaze u završnu fazu, nakon čega slijedi opremanje prostora, a gradonačelnik očekuje da bi obnovljen dom u funkciju mogao biti stavljen do kraja travnja. Radove izvodi ivanečko poduzeće Instalacijski sustavi Fištrek.

Komentari