završna konferencija

U Radovanu energetski obnovljena OŠ Metel Ožegović, predviđene uštede preko 60 posto

Objavljeno: 04.12.2019. 12:38

Zadnja izmjena: 04.12.2019. 12:47

U Radovanu je danas održana Završna konferencija energetske obnove zgrade OŠ Metel Ožegović Radovan, vrijedne preko 2,7 milijuna kuna.

Od toga 55 posto se financirano iz EU sredstava, a ostatak je osigurala Varaždinska županija i to dijelom iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata.

Zamjenik župana Tomislav Paljak istaknuo je kako je ovo sedma škola ove godine koja je energetski obnovljena - Zatvaramo gradilišta i otvaramo nova. Ovdje je to jedna značajna investicija. Ušteda na energentima je maksimalna, ovdje će se uštedjeti preko 60 posto, odnosno premo 55 tisuća kuna godišnje. Ovo je sedma škola koju smo ove godine energetski obnovili. Radimo punim intezitetom i kao što bi župan rekao, ne stignemo se slikati toliko koliko se intenzivno radi - rekao je zamjenik župana Paljak.

Ravnateljica škole Željka Hanžek-Paska dodala je kako ova energetska obnova mnogo znači, ne samo za uštede koje su već sada vidljive, nego i zbog boljih uvjeta rada za djecu i učitelje.

Uz završnu konferencija, ujedno je održana i Početna konferencija energetske obnove zgrade Područnog djela Gačice, u vrijednosti od 923 tisuće kuna.

Komentari