besplatni programi za sve

Amaterski filmaši iz cijelog svijeta dolaze u Varaždin - u rujnu 12. Trash film festival

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.08.2017. 10:38

Zadnja izmjena: 17.08.2017. 10:45

Jubilarni 12. Trash film festival bit će održan od 6. do 9. rujna na dobro poznatim lokacijama u Varaždinu, a i ove godine svi programi festivala bit će potpuno besplatni. I ove godine amaterski filmaši iz cijeloga svijeta dobit će priliku prošetati crvenim tepihom i svoje zabavne filmske uratke prikazati na velikom kino platnu te na taj način dobiti pažnju koju zaslužuju.

Tema ovogodišnjeg festivala su naime - superjunaci pa će tako ovogodišnji festival poslužiti i kao svojevrsna konvencija za sve one koji imaju posebne moći i svoj su život posvetili borbi protiv kriminala i zlih zlikovaca. U službenu konkurenciju uvršteno je 30-ak filmova iz cijelog svijeta koji će biti prikazani u Kinu Gaj, kultnom okupljalištu varaždinskih zaljubljenika u sedmu umjetnost. 

O dobitnicima "Zlatnih motorki" u kategoriji borilačkog, znanstveno-fantastičnog, akcijskog i horror filma odlučivat će renomirani stručni žiri kojeg ove godine čine iskonski trasher, Boris Prole, voditelj Filmsko-kreativnog studija VANIMA, stručnjak za crtiće i druge filmove Hrvoje Selec te kultni rocker Bruno Langer. Jednu "Zlatnu motorku" i ove će godine dodijeliti i festivalska publika.

U Off programu, posjetitelji festivala imat će priliku pogledati dva sjajna filma, prvu varaždinsku meksičku sapunicu pod nazivom "Consuelo" koja će prvi put biti prikazana velikom kino platnu te urbani filmski ep studenata Akademije dramskih umjetnosti iz Beograda, crnu komediju pod nazivom "Život po Moskriju". U sklopu svečanosti zatvaranja festivala bit će ekskluzivno prikazani i isječci iz novog blockbustera Udruge Trash koji je ovaj put, u skladu s temom festivala, posvećen superjunacima.

U sklopu festivala bit će održan i Filmski kviz koji će i ove godine urediti i voditi kultni trasher, kazališni i televijski redatelj Mario Kovač, a bit će održana i sjajna debata. Udruga Trash ove je godine ostvarila suradnju i sa Hrvatskim narodnim kazalištem u Varaždinu pa će tako dio programa biti održan i u kazalištu. Bit će održan i sjajni koncertni program no imena izvođača su još uvijek tajna. Možemo samo reći da će se posjetitelji festivala moći zabavljati uz glazbu najvećih svjetskih rock zvijezda.

Komentari