Dan darivatelja krvi

U SAMOM VRHU HRVATSKE U Varaždinskoj županiji čak 50 darivatelja krvi na tisuću stanovnika

Povodom dana Darivatelja krvi, danas su dožupan Robert Vugrin te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i civilno društvo Lovorke Horvat posjetili Odjel za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin.
Objavljeno: 25.10.2019. 09:41

Zadnja izmjena: 25.10.2019. 10:54

Foto: Luka Šalamun

Povodom dana Darivatelja krvi, danas su dožupan Robert Vugrin te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i civilno društvo Lovorke Horvat posjetili Odjel za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin.

Tom je prilikom i pročelnica Horvat darivala krv - Meni je to sada deveti put da sam dala krv. Podržavamo ovu akciju povodom Dana darivatelja. Pozivam sve građane Varaždinske županije da se pridruže akciji darivanja krvi. To je prije svega humano i moramo jedni drugima pomagati - rekla je pročelnica Horvat.

Voditeljica Odjela za transfuziju Gordana Jaklin istaknula je kako u Varaždinskoj županiji na tisuću stanovnika dolazi 50 darivatelja - Mi smo u samom vrhu Hrvatske prema broju darivanja i doista zahvaljujem svim našim darivateljima jer upravo zahvaljujući njima varaždinska bolnica uvijek ima dovoljne zalihe krvi. Bez njih se mnogi naši pacijenti ne bi mogli liječiti - rekla je voditeljica Jaklin.

Komentari