projekt žuc-a

U sanaciju 28 klizišta na području županije bit će uloženo 4,7 milijuna eura

Financiranje tog projekta odobreno je na javnom pozivu ministarstva, a s ciljem sanacije infrastrukture oštećene u potresu, a na području Varaždinske županije u tu svrhu bit će uloženo 4,7 milijuna eura...
Objavljeno: 26.01.2023. 09:30

Zadnja izmjena: 26.01.2023. 09:39

Kako su najavili iz Varaždinske županije, u sklopu projekta Županijske uprave za ceste Varaždinske županije sanirat će se ukupno 28 klizišta na području županije.

Financiranje tog projekta odobreno je na javnom pozivu ministarstva, a s ciljem sanacije infrastrukture oštećene u potresu. Na području Varaždinske županije u tu svrhu bit će uloženo 4,7 milijuna eura. Prema riječima župana Anđelka Stričaka, ovim projektom sanirat će se klizišta na području četiri grada i osam općina. Najviše klizišta, njih sedam, bit će sanirano na području Općine Bednja, a slijede Grad Novi Marof s pet i Grad Varaždinske Toplice s četiri klizišta, dok će po dva klizišta biti sanirana na području gradova Ivanec i Lepoglava. Po jedno klizište bit će sanirano na područjima općina Donja Voća, Jalžabet, Martijanec, Sveti Ilija, Vinica i Visoko.

- S obzirom na konfiguraciju terena, problem klizišta na području Varaždinske županije je učestali. Sagledavši situaciju i obišavši terene krenuli smo u projektiranje. Za 18 klizišta trenutno je u postupku javna nabava za radove čija je procijenjena vrijednost oko 3,4 milijuna eura, dok je njih 10 još u procesu projektiranja te će po završetku i za njih biti pokrenut postupak javne nabave. Ovim projektom obuhvaćen je pretežno brežni dio županije i njime će se riješiti gotovo polovica klizišta - rekao je ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački.

Pritom je Stričak zahvalio članovima savjetodavnih tijela i koalicijskim partnerima na suradnji i podršci u aktivnostima koje provode Županija i ŽUC, a pročelniku Odjela za graditeljstvo Sveučilišta Sjever Boži Soldi na inicijativi i uključivanju u ovaj projekt te najavio niz investicija.

- Uz to, u pripremi imamo čitav niz investicijskih zahvata na lokalnim i županijskim cestama jer sigurnost naših žitelja u prometu je na prvom mjestu. U izradi je i višegodišnji plan za sanaciju lokalnih i županijskih cesta u koje samo u ovoj i idućoj godini planiramo uložiti oko 5,3 milijuna eura, odnosno oko 40 milijuna kuna - najavio je.

Komentari