projekt “Zeleno želimo”

U sklopu Dana ludbreške Svete nedjelje svečano otvaranje obnovljenog i proširenog 'Trsekovog podruma'

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.08.2018. 09:42

Zadnja izmjena: 08.08.2018. 09:43

Grad Ludbreg odlučio se uključiti u projekt “Zeleno želimo” koji je odobren u okviru Programa suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska, a Ludbreg će u sklopu projekta predstaviti vino po kojem su ludbreški vinogradari i podrumari nadaleko poznati.

Tomu je najviše pridonijela 'Trsekova' Izložba mladih vina koja se bliži tridesetom rođendanu, kao i sustavna edukacija novih i mlađih generacija naših vinogradara. Jedan od načina edukacije svakako su stručni izleti u druga poznata vinorodna područja diljem Hrvatske, ali i u inozemstvu gdje se upoznaju s radom vinogradara tih vinorodnih krajeva.

U sklopu projekta privedeni su kraju radovi na proširenju I obnovi prostora “Trsekovog podruma” u istočnoj zgradi Ludbreškog starog grada. Obnovljeni su prošireni prostori koji će biti korišteni za turističko-promotivne namjene. Novom prostoru još predstoji opremanje primjerenim inventarom. Svečano otvaranje obnovljenog i proširenog objekta 'Trsekovog podruma' bit će u sklopu programa Dani ludbreške Svete nedjelje i to u četvrtak 30. kolovoza.

Prijavitelj projekta je Poljoprivredno šumarski zavod Murska Sobota, a partneri s hrvatske strane projekta su Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Varaždin, Grad Ludbreg, Turistička zajednica grada Varaždina. Kao pridruženi partneri na projektu uključeni su i Grad Varaždin te Turistička zajednica Grada Ludbrega.

 

 

Komentari