u županijskoj palači

U sklopu Erasmus+ programa predstavljen projekt „I am being an ecological person“

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 31.05.2017. 15:07

Zadnja izmjena: 31.05.2017. 15:07

U Županijskoj palači u Varaždinu predstavljen je projekt („Ja sam ekološki osviještena osoba“) u sklopu Erasmus + programa u okviru Ključne aktivnosti 2, u koji se prošle godine uključila i OŠ „Izidora Poljaka“ Višnjica.

Predstavnike škola iz Turske, Grčke i Poljske, koje su partneri projekta ugostio je zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić zajedno sa pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslavom Huđekom te ih je izrazivši im zadovoljstvo njihovim posjetom upoznao sa projektima koje Županija provodi na području obrazovanja.

- Varaždin je izuzetan grad, a Varaždinska županija najkonkurentnija i najtransparentnija županija u Hrvatskoj. Posebno značajan projekt Varaždinske županije su i Centri izvrsnosti osnovani s ciljem da učenicima osnovnih i srednjih škola pruže dodatna znanja i vještine iz područja djelovanja. Danas u Županiji djeluje čak deset Centara izvrsnosti  čiji učenici postižu iznimne rezultate na državnim, županijskim, međužupanijskim i međunarodnim natjecanjima – rekao je Kišić.

Ravnateljica OŠ „Izidora Poljaka“ Višnjica Martina Vusić izrazila je zadovoljstvo spomenutim projektom.

- Projekt je osmišljen kako bi bio jedan od alarma koji zvone na uzbunu za spas našeg planeta, a sve nade se polažu u generacije koje će stasati u nekoliko idućih godina te prakticirati drugačiji stil života. Radionice su osmišljene kako bi učenike usmjerile k novom eko-načinu života, a neki od ključnih zadataka projekta su poticanje ekološke osviještenosti i podizanje svijesti o šteti koju nanosimo prirodi.- istaknula je ravnateljica Vusić

 

Komentari