Zamjenica gradonačelnika Grada Varaždina Sandra Malenica danas je u Gradskoj vijećnici ugostila partnere varaždinske I. Osnovne škole na Erasmus plus projektu "Igrifikacijom do boljih rezultata - nauči me igrati".

Riječ je o učenicima i njihovim nastavnicima iz varaždinske I. osnovne škole te njihovim gostima iz osnovne škole Bistrica ob Sotli iz Slovnije te CEIP Bernardino Perez iz Španjolske. Projekt je usmjeren na razvoj novih metoda poučavanja temeljnih na igrifikaciji te izradi edukativnih društevnih igara iz nastavnih područja povijesti i geografije koje uključuju i korištenje IKT tehnologije.

- Cilj projekta je upoznavanje učenika iz susjednih zemalja s povijesti geografije Hrvatske i ovom prilikom želim najaviti da je u četvrtak u I. Osnovnoj školi u 14 sati  predstavljanje naše prve hrvatske igre. Tu igru nije još nitko vidio, te je nastala u sklopu projekta i na engleskom je jeziku kako bi je svi mogli igrati. - rekla je koordinatorica projekta Tea Pavičić-Zajec.

- Ovo je naše prvo ovakvo iskustvo i veoma smo uzbuđeni. Naše učenike naravno zanima gdje su rođeni Luka Modrić i Luka Dončić. Svi uživamo ovdje, odlično se provodimo i veoma smo zadovoljni gostoljubivošću Hrvatske i Slovenije. - kazao je Justo Lopez, profesor engleskog jezika iz osnovne škole Bernardino Perez iz Leona, sjeverozapadne Španjolske.

Komentari

25.02.2019. 12:13h Zadnja izmjena: 25.02.2019. 12:17

Foto: Dario Jurčević