Općina Vidovec

Na Dječjem vrtiću Škrinjica instalirana fotonaponska elektrana, u planu još objekata

Objavljeno: 13.02.2024. 13:59

Zadnja izmjena: 13.02.2024. 13:59

Foto: Općina Vidovec

Na Dječjem vrtiću Škrinjica u vidovcu instalirana je i u trajni pogon puštena fotonaponska elektrana priključne snage pet kW.

Ukupna snaga instaliranih fotonaponskih panela je 5,4 kWp s očekivanom godišnjim proizvodnjom 7.356,7 kWh električne energije što će rezultirati i godišnjim smanjenjem emisije CO2 za 1.17 tona. Nabava i instalacija fotonaponske elektrane na Dječjem vrtiću Škrinjica omogućena je provedbom projekta One Sun Connecting North & South iz programa 'Energija i klimatske promjene' financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora koji je u Hrvatskoj usmjeren na mjere energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije.

U projektu fotonaponske elektrane na Dječjem vrtiću Škrinjica sudjelovali su Općina Vidovec kao partner projekta te Regionalna energetska agencija Sjever iz Koprivnice kao nositelj projekta One Sun Connecting North & South koja provela inovativni postupak objedinjene javne nabave i time naručitelju Općini Vidovec osigurala uštede prilikom nabave opreme te usluge izvođenja radova instalacije fotonaponske elektrane.

Komentari