izvješće

U sklopu projekta 'Budimo spremni' provedeno ukupno 45 radionica

Objavljeno: 22.03.2023. 09:23

Zadnja izmjena: 22.03.2023. 09:23

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Varaždin, Sandra Mintas izvijestila je jučer zamjenika gradonačelnika Grada Varaždina Miroslava Markovića o provedbi projekta "Budimo spremni".

Riječ je o projektu čiji je cilj unaprijediti kapacitete organizacija civilnog društva za pružanja učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim i izvanrednim situacijama na području grada Varaždina i varaždinskog prstena općina. U sklopu provedbe ovog projekta na području grada Varaždin i 10 okolnih općina provedeno je do sada ukupno 45 radionica s različitim temama vezanim za što bolju pripremu stanovništva u odgovoru na krizne situacije.

Tako su provedene Radionica "Budimo spremni - Pripremimo se prije", zatim Tečaj "Budimo spremni - Naučimo prvu pomoć" te Radionica "Budimo spremni - Upoznajmo svoje područje". Također, provedena je i Radionica "Budimo spremni - Volonteri u pomoć zajednici". Projekt se provodi u partnerstvu s Hrvatskom gorskom službom spašavanja GSS - Stanicom Varaždin, a sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda. Tom prilikom uručila  mu je dva ruksaka sa setom za prvu pomoć te Set2go ruksak u kojem se nalazi osnovni komplet za slučaj izvanredne situacije ili katastrofe.

Komentari