tri partnera iz dvije zemlje

U sklopu projekta DESCO u Ludbregu se javno izlagalo o Prijedlogu Strategije razvoja pametnog grada

Objavljeno: 08.11.2018. 09:29

Zadnja izmjena: 08.11.2018. 09:33

Grad Ludbreg je u sklopu projekta “Development of strategic cross-border cooperation between Letenye, Ludbreg and Prelog” (DESCO), sufinanciranog iz programa Europske teritorijalne suradnje Interreg V-A Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. pristupio izradi Strategije razvoja pametnog grada. 

Projekt DESCO temelji se na jačanju suradnje između gradova i različitih dionika te okuplja tri partnera iz dvije zemlje, Grad Ludbreg, Grad Prelog i Općinu Letenye, s ciljem unapređenja suradnje između partnera, institucija i građana na prekograničnom području.

Ovakva metoda omogućuje povezivanje velikog broja različitih organizacija, razradu i rješavanje razvojnih pitanja na obje strane granice te izradu strateške podloge za rješavanje zajedničkih problema.

Strategija razvoja pametnog grada izrađuje se i provodi s ciljem primjene pametnih rješenja kako bi se građanima poboljšala kvaliteta života, dostupnost informacija te kako bi se građani uključili u procese upravljanja gradom. Grad Ludbreg odlučio se za izradu strateškog dokumenta s ciljem implementacije pametnih rješenja u sva područja društvenog, poslovnog i javnog života.

Jedna od faza izrade strategije je provedba postupka javne rasprave te obrada podataka s ciljem dobivanja povratnih informacija o stavovima građana vezano primjenu inovativnih alata, novih tehnologija i tehničkih rješenja.

- Ovom strategijom želimo utvrditi koja su rješenja i gdje ima prostora za njih jer vjerujemo da upravo gradovi mogu biti predvodnici u cijelom segmentu. Pametnim rješenjima povećava se kvaliteta života, ali i dostupnost informacija te uključivanje građana u procese upravljanja gradom - rekao je Dubravko Bilić i nadodao da javna rasprava traje do 9. studenog 

Komentari