šaroliko glazbeno putovanje

U sklopu slavljeničke 190. obljetnice Glazbene škole u Varaždinu održao se ''Koncert generacija''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.10.2018. 13:10

Zadnja izmjena: 10.10.2018. 13:10

Nakon odličnog koncerta darovitih učenika uz Varaždinski komorni orkestar prošloga tjedna na kraju 48. Varaždinskih baroknih večeri, koncertni program proslave 190. obljetnice Glazbene škole u Varaždinu nastavljen je sinoć „Koncertom generacija“.

Profesori slavljeničke škole Ana-Marija Kyun, Lidija Đidara i Darko Rušec zajedno s bivšom učenicom Dorom Dučakijević proveli su okupljene u Koncertnoj dvorani Glazbene škole na šaroliko glazbeno putovanje izvodeći djela Gershwina, Padovca, Torrobe i Beethovena.

- Ovakvi koncerti nose sjećanja i zanimljivo je zajedno muzicirati, a posebice kada slavimo jubilej Glazbene škole“, naglasila je Lidija Đidara, profesorica teorijskih glazbenih predmeta, koja je zajedno s Anom-Marijom Kyun izvela Gershwinov Koncert za klavir i orkestar u F duru, popularno djelo kod publike jer je kombinacija klasične i suvremenije glazbe.

- Posebno je zadovoljstvo kada možemo organizirati koncerte na kojima nastupaju sadašnji i bivši učenici sa svojim profesorima, koji su ih prvi počeli upoznavati s čarolijom glazbe. Nastavljamo i dalje s koncertima učenika i profesora tijekom idućih mjeseci, a naveliko pripremamo i praizvedbu i premijeru mjuzikla „Glazba srca mog“ kojeg je napisao također naš bivši učenik danas već proslavljeni dirigent i skladatelj, te docent na Muzičkoj akademiji Ivan Josip Skender, a kojeg ćemo izvesti krajem idućeg mjeseca - dodao je Davor Matačić, ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu. Uz mjuzikl do kraja slavljeničke godine bit će održan i znanstveni skup o Glazbenoj školi, velika izložba, te niz koncerata.

Komentari