NOVA ŠKOLSKA GODINA

U školu krenulo 64 prvašića iz općine Maruševec

Objavljeno: 06.09.2021. 19:00

Zadnja izmjena: 06.09.2021. 19:00

Nova školska godina u osnovnim školama na području Općine Maruševec započela je za preko 460 učenika od kojih je 64 prvašića, dok Srednju školu u Maruševcu s pravom javnosti ove godine pohađa ukupno 211 učenika.

Osnovnu školu Gustav Krklec Maruševec te područne škole u Druškovcu i Gredi tom je prilikom posjetio Mario Klapša, načelnik Općine Maruševec koja predano vodi brigu o učenicima i aktivno se zalaže za podizanje kvalitete obrazovanja na svom području. Tradicionalno, u društvu ravnatelja škole Tomislava Vinceka, prvašićima je u školama u Čalincu, Druškovcu i Gredi načelnik zaželio uspješan početak školovanja i novog poglavlja u životu, dodavši da će se njihovi učitelji, škola, Općina i Županija pobrinuti da im u školskim klupama ničeg ne nedostaje.

Za potrebe predškolskog i osnovnoškolskog obrazovanja na svom području, Općina Maruševec je u proračunu osigurala 1,64 milijuna kuna. - Općina Maruševec pobrinula se da sve naše osnovnoškolce na klupama dočekaju radne bilježnice, a sufinanciramo i autobusni prijevoz, topli obrok za djecu slabijeg imovinskog stanja i ove godine školu plivanja za tri razreda. Osigurali smo sredstva za provedbu programa produženog boravka te smo zajedno s Varaždinskom županijom ove godine renovirali školsku kuhinju u školi u Druškovcu, gdje ćemo u narednim godinama izgraditi prijeko potrebnu sportsku dvoranu - rekao je tom prilikom načelnik Klapša.

Komentari