punionica za električna vozila

U skoroj budućnosti u Lepoglavi bi mogli i napuniti električno vozilo

Objavljeno: 27.11.2016. 09:20

Foto: Grad Lepoglava

Lepoglava bi se uskoro mogla naći na karti mjesta s punionicom za električna vozila, te tako uz Varaždin i Ludbreg, postati treći grad u županiji koji nudi mogućnost punjenja električnih vozila.

Naime, Hrvatska elektroprivreda u okviru svog razvojnog programa širenja mreže punionica ELEN, želi jednu od punionica za električna vozila postaviti u Lepoglavi.

O tome je bilo riječi na sastanku  gradonačelnika  Marijana Škvarića  i predstavnika Hrvatske elektroprivrede, a punioca bi se postavila na parkiralište kod autobusne stanice i kod trgovačkog centra na Trgu 1. Hrvatskog sveučilišta.

- Zadovoljstvo nam je da potencijalni partneri Grad Lepoglavu, kao i u ovom slučaju, prepoznaju kao sredinu vrijednu za ulaganja i otvorenu za suradnju. Punionica za električna vozila bio bi još jedan sadržaj koji bi pridonio našim nastojanjima da Lepoglavu učinimo zelenim gradom.  – rekao je gradonačelnik.

Projekt bi Lepoglavu koštao tek nešto između 5 i 7 tisuća kuna koji bi se iskoristili samo za postavljanje prometne signalizacije i po potrebi uređenje okoliša, dok bi ga u cijelosti financirala Hrvatska elektroprivreda.

Komentari