vatrogasci za branitelje

U spomen na dva heroja Domovinskog rata u Lepoglavi održan 4. Vatrogasni kup Kos-Ledinščak

Objavljeno: 01.07.2017. 17:00

Zadnja izmjena: 01.07.2017. 17:05

Foto: Željko Porobija

Danas je na prostorima Sportskog centra Lepoglava održan 4. vatrogasni memorijalni kup u spomen na Slavka Kosa i Marka Ledinščaka - dva lepoglavska branitelja koja su svoj život dali na dubrovačkom ratištu u lipnju 1992. godine.

Slavku je bilo 27 godina kad je na jučerašnji dan poginuo kao pripadnik Tigrova. U Tigrovima je bio i 19-godišnji Marko koji je poginuo 2 tjedna prije svog sumještanina i suborca. Bili su to crni dani kad su u Lepoglavu u vrlo kratkom razmaku primljene dvije tužne vijesti.

Od Tržeca do Beljevine

Pojavili su se DVD-ovi iz raznih mjesta našega kraja, ali i iz slovenskog mjesta Tržec te iz slavonske Beljevine - u kojoj žive brojni doseljenici iz Lepoglave. Domaćini su imali dvije ekipe - DVD Lepoglava i DVD Kaznionica Lepoglava. Natjecali su se i mladi i stariji pa i djeca koja su bila na zasebnom terenu. Svi su vrlo ozbiljno prionuli poslu i ne sumnjamo da će se u gomili pehara i medalja koju su pripremili organizatori naći za svakog ponešto. Uostalom, ovo je uistinu natjecanje gdje je najvažnije sudjelovati i na kojemu svatko pošteno zasluži medalju za trud. Glazba je odjekivala sa zvučnika, a svakom tko je došao sudjelovati ili samo promatrati ovaj događaj mogli su birati hranu i piće po pristupačnim cijenama. Dio atmosfere s ovog događaja možete vidjeti i u našoj fotogaleriji.

Komentari