općina sračinec

U Sračincu održan tradicionalni božićni koncert sastava Acapella

Objavljeno: 03.01.2022. 11:29

Zadnja izmjena: 03.01.2022. 11:29

U župnoj crkvi Sv. Mihaela u Sračincu jučer je mješovita vokalna skupina Acapella održala je svoj tradicionalni božićni koncert.

Izvedne su obrade tradicionalnih božićnih pjesama bez pratnje i to pod stručnim vodstvom Janje Knapić Omranloo. Koncert je bio različitog karaktera jer su domaćini na koncertu imali i goste - riječ je o Tomislavu Krobotu, studentu 1. godine Glazbene akademije u Zagrebu koji je odsvirao dvije kompozicije na orguljama. Sviranjem orgulja predstavila se i Marta Jelić također iz Sračinca, a u duetu za orgulje i klarinet predstavila se i Hana Bukal. Koncertu je u ime sponzora - Općine Sračinec, prisustvovao i načelnik Božidar Novoselec.

Na koncertu su izvedene i dvije kompozicije kojima je V.S. Acapella izborila nastup na državnoj smotri malih vokalnih sastava u Koprivnici gdje je za svoj nastup dobila brončanu plaketu. - Sretni smo što smo se i nakon višemjesečne pauze  uspjeli okupiti i uspjeti uvježbati program s kojim smo nastupili na smotrama. Svjedoci smo da velikom broju raznih sekcija u mnogim društvima to nije pošlo za rukom - rekao je predsjednik KUD-a.

Komentari