Božidar Novoselec u ime Općine Sračinec te Zvjezdana Erceg i Roman Svetec u ime zajednice ponuditelja u kojima su tvrtke CORE UPRAVLJANJE i ENERGO-S potpisali su ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi zgrade Općine.

- Ova zgrada posljednji je objekt u vlasništvu Općine koji još nije prošao postupak rekonstrukcije s ciljem povećanja energetske učinkovitosti. Imamo jako velike troškove grijanja, i ovo će nam se ulaganje brzo isplatiti. Objekt će dobiti novu fasadu, vanjska stolariju, izolaciju stropova, ugradit će se LED rasvjeta te najvažnije, podizač topline. - rekao je načelnik Božidar Novoselec prilikom potpisivanja ugovora.

Općina Sračinec aplicirala je Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja s projektom energetske obnove zgrade Općine. Ukupna vrijednost projekta s PDV-om nakon provedenog postupka javne nabave je milijun i 370 tisuća kuna, a Ministarstvo graditeljstva je Općini odobrio projekt te će ga financirati s nešto više od 500 tisuća kuna. Dodatna sredstva za sufinanciranje spomenutog projekta Općina Sračinec je uspjela namaknuti iz Fonda za sufinanciranje EU projekata i to 264 tisuća kuna.

Zgrada općine stara više od 100 godina

- Pred nama je dosta građevinskih i strojarskih radova i zbog toga smo prema Općini nastupili kao zajednica ponuditelja. Zadovoljstvo nam je da ćemo našim radom doprinijeti kvaliteti ove građevine i razvoju Općine Sračinec. - rekla je Zvjezdana Erceg ispred izvođača radova.

Inače, zgrada Općine Sračinec stara je više od 100 godina i jedan je od najprepoznatljivijih objekata u Sračincu. U njoj je nekad bila škola, dječji vrtić i ambulanta, a od osnutka Općine Sračinec, u njoj djeluje Općinsko vijeće.

Komentari

21.02.2019. 13:12h Zadnja izmjena: 21.02.2019. 13:16