TRADICIONALNI KONCERT UOČI BOŽIĆA

FOTO U Srednjoj školi u Maruševcu održan predbožićni koncert

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.12.2017. 09:37

Zadnja izmjena: 15.12.2017. 09:38

U organizaciji Srednje škole Maruševec s pravom javnosti, u velikoj dvorani u školskom kampusu održan je već tradicionalni predbožićni koncert učenika i zaposlenika Srednje škole u Maruševcu i zbora Osnovne škole Gustav Krklec iz Maruševca.

Na početku programa, svim je uzvanicima dobrodošlicu izrazila ravnateljica Srednje škole Maruševec Đurđica Garvanović Porobija, koja je uz čestitke, u obraćanju istaknula značaj najradosnijeg kršćanskog blagdana kao vremena duhovne priprave, sinergije, praštanja i zbližavanja.

Učenici i zaposlenici škole u predbožićnom glazbenom programu izveli su božićne pjesme te tako doprinijeli predblagdanskom i blagdanskom ozračju u Maruševcu. Posebni gost na koncertu bio je varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak, koji je u Srednju školu u Maruševcu stigao u pratnji đakona Marka Domitera i župnika Župe Maruševec Krunoslava Milovca. U svom govoru, biskup Mrzljak je podsjetio na rođenje Isusa Krista kao prijelomni događaj u ljudskoj povijesti, kao i na duboku radost koju čovjek osjeća kada zna da Bog dolazi k njemu, te je zaželio građanima sretan i blagoslovljen Božić.

Koncertu su nazočili i načelnik Općine Maruševec Damir Šprem i zamjenik načelnika Mario Klapša, koji su se uoči koncerta sastali s biskupom Mrzljakom te ga izvijestili o napretku projekta Kulturnog centra Maruševec, za koji je Varaždinska biskupija Općini Maruševec darovala zemljište u blizini Crkve Svetog Jurja u Maruševcu.

Komentari