prognoza

U srpnju su visoke temperature čak dostigle jedan rekord, a evo što nam slijedi idućih dana

U priopćenju za medije Svjetske meteorološke organizacije, koja se poziva na podatke Službe Copernicus o klimatskim promjenama, pojašnjava se da je srpanj 2022. bio tek neznatno hladniji od srpnja 2019., no i malo topliji od srpnja 2016..

Piše: eMagazin

Objavljeno: 10.08.2022. 08:36

Zadnja izmjena: 10.08.2022. 08:36

Prošli je mjesec bio jedan od najtoplijih mjeseca srpanja dosad zabilježenih u svijetu, objavila je Svjetska meteorološka organizacija (WMO), specijalizirana UN-ova agencija a sa sjedištem u Ženevi, prenosi HRT.

U priopćenju za medije Svjetske meteorološke organizacije, koja se poziva na podatke Službe Copernicus o klimatskim promjenama, pojašnjava se da je srpanj 2022. bio tek neznatno hladniji od srpnja 2019., no i malo topliji od srpnja 2016

Nakon nesnosnih vrućina, čini se kako je ovoga tjedna došlo do malog osvježenja, a nakon mjestimične kiše u utorak, koja je barem malo ublažila posljedice dugotrajne suše, u srijedu i četvrtak bit će uglavnom suho i barem djelomice sunčano.

Ipak, za vikend nas čeka promjena vremena, koja kreće već u četvrtak uz mogućnost rijetkih pljuskova. U petak i subotu promjenjivo, mjestimice s kišom - u petak više na zapadu, u subotu na istoku.



 

Komentari